Львів – Чернівці – Стамбул – Чернівці – Львів Дати виїздів: 29.12.2021 Програма туру Вартість туру включає у собі депозит на ексурсії у сумі 30 євро
Туреччина — це набагато більше, ніж «міст між Сходом і Заходом».
Туреччина (тур. Türkiye, офіційна назва Турецька Республіка тур. Türkiye Cumhuriyeti) — це набагато більше, ніж «міст між Сходом і Заходом». Країна, 90% території якої знаходиться в Азії, має понад 2 000 років європейської історії, сповідує іслам, але на тисячоліття стала домом для найбільшої християнської церкви у світі. Мечеті тут співіснують з соборами, а римські стадіони та амфітеатри з древніми містами хетів.
Туреччину щорічно відвідують понад 35 мільйонів людей з усього світу. Серед них багато тих, хто захоплюється багатою історією, красивою природою і гостинністю турецького народу, і одночасно — тих, хто недооцінює: країна доступного пляжного відпочинку all inclusive, розкішних шведських столів і дешевого шопінгу. Щоб пізнати Туреччину, в якій є місце свободі, почуттям, мистецтву, стилю, красі, її треба побачити не один раз, щоб зрозуміти й полюбити. Вона цього заслуговує.
На прапорі Туреччини: білий півмісяць і п’ятикутна зірка на червоному тлі. Півмісяць і зірка символізують Іслам. Червоний фон турецького прапора веде початок від Умара, правителя Арабського халіфату в 634-644 р. і завойовника Палестини, Єгипту і Месопотамії. У XIV ст. червоний колір став кольором Османської імперії.
Погода Туреччини. Коли краще відвідувати і з яким відпочинком?
Клімат в Туреччині змішаний, і в кожній з 7 географічних зон країни він, природно, свій. Стамбул і територія навколо Мармурового моря відрізняються помірним кліматом, в рідкісні зими температура опускається нижче 0°C. На відміну від чорноморського узбережжя, з істотною кількістю опадів протягом усього року, в середземноморському та Егейському регіонах лише взимку вітряно і сиро. Літо ж приносить гарантовану спеку і навіть посуху. Середні температури: +9 °C взимку і 29°C влітку. У прибережних областях Клімат м’якше, ніж на Анатолійському плоскогір’ї через різноманітність ландшафтів, зокрема, гір, що тягнуться паралельно береговій лінії.
Туризм в Туреччині — явище цілорічне. Але не пляжний відпочинок Єгипту. Влітку мільйони мандрівників загоряють на березі моря, а в Туреччині їх 4. Взимку — Ласкаво просимо на гірськолижні траси Улудага, Паландокена і Сарикамиша. До речі, сніг тут лежить не менше 100 днів на рік.
Обирайте коли Вам комфортніше подорожувати та відпочивати.
Шопінг. Що варто привезти?
У багатьох відношеннях Туреччина є країною достатку. Будь то їжа, культура, історія або розваги, вона готова виконати будь-яку примху мандрівника. І шопінг — не виняток. В торгових центрах ви знайдете будь-які міжнародні бренди, включаючи H&M, Mango, Topshop і Zara, а також місцеві: Koton, Sarar, Roman, Hotiç і LC Waikiki, Dogo Store, Mavi і LTB. Варто звернути увагу на одяг для жінок турецьких брендів Ipekyol, Tüzün, Twist, вироби зі шкіри та взуття Desa, Inci, Derimod, хустки і шалі Aker.
Ми вважаємо за краще купувати в Туреччині одяг, взуття, сумки місцевих брендів, постільну білизну та шовкові хустки. А ще — різноманітні продукти в супермаркетах Мігрос і BiM, де діють постійні знижки на оливки, сири, каймак, чай, каву і спеції. Можемо порекомендувати натуральну горіхову пасту Fiskobirlik Fındık Ezmesi, гранатовий соус і морквяну пастилу джезерие (cezerye) з фісташками та фундуком. Можна заглянути й в аптеки, ціни на ліки тут набагато нижче, а якість не передбачає підробок. Якщо вас цікавлять традиційні сувеніри, такі як кераміка, килими, шкіра і ювелірні вироби, то все це можна придбати на базарах і в сувенірних туристичних лавках.
Для багатьох стане несподіваним, але турецька кухня присутня в трійці кращих кухонь у світі. Підстави для цього — багатовіковий досвід османських кухарів, які запозичили та адаптували перські, грецькі й арабські рецепти. Недарма багато страв в них перетинаються: долма, берек, кебаби, манти (турецькі равіолі) і т. п.
Саме протягом 500 років правління Османської імперії були доведені до досконалості турецькі кулінарні навички. Доступ до свіжих інгредієнтів був легкий: різноманітність риби, птиці, фруктів і овочів і незліченна кількість спецій. У турецькій кулінарії легко зрозуміти, що ви їсте — компоненти ніколи не замасковані. Західно-турецька і егейська кухні засновані на рецептах як османського двору, так і грецької кухні, з переважанням рису над булгуром. Основними стравами є: долма, мезе (холодні та гарячі закуски), морепродукти, овочі і трави. Основними стравами Чорноморського регіону є: піде, морепродукти, риба, сухі боби (куру фасулие) і сир. Анатолійська і південно-східна кухні славляться своїми кебабами, мезе, спеціями та десертами, зокрема, знаменитої пахлавою.
Поширити сторінку
м. Львів, вул. Братів Рогатинців, 12/10
м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 3A
097 416 0070 Viber
093 170 4588
Пн - Пт 10:00 - 19:00
Субота 10:00 - 14:00